Zaterdag 17 november 2018 was het Social Impact Day in De Kroon in Rotterdam met als doel voorlichting te geven aan Rotterdamse bedrijven over hun verplichte invulling van social return binnen hun bedrijfsvoering. 

Met dank aan Parfum de Boemboem, die deze dag fantastisch had georganiseerd!

De Blauwe Krokodil was van de partij!

Louise ontving op deze dag zo’n 150 bezoekers. Aan hen vertelde zij met trots over de Blauwe Krokodil. “Wij maken websites en infographics. Al onze medewerkers behoren tot de participatiedoelgroep. Wanneer je met ons samenwerkt, voldoet jouw bedrijf al snel aan de verplichte invulling van sociale return.” 

Samenwerken met de Blauwe Krokodil betekent invulling van social retun

Werk met ons samen

Wat is de Social Return verplichting?

Social Return wil meer werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inkopers van overheden kunnen, bij het verstrekken van inkoopopdrachten, de opdrachtnemer stimuleren of verplichten om kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt bij het werkproces te betrekken.

Social Return is er dus op gericht om die personen weer aan het werk te krijgen. Dit kunnen mensen zijn die gedurende langere tijd werkloos zijn, 50 jaar of ouder zijn of zij die zonder re-integratieondersteuning niet of moeilijk aan het werk komen. Per instantie en aanbesteding kan het sterk verschillen.

Bij social return zullen de investeringen die de bedrijven en (semi-)overheid doen, een echte sociale winst geven: social return. 

Samenwerken met de Blauwe Krokodil

De Blauwe Krokodil helpt bedrijven in de regio Rotterdam bij hun verplichte invulling van social return. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met op ons!