Interview met Coen van Vlijmen:

Welke functie heeft jouw website voor jou?

Als man van middelbare leeftijd heb ik de behoefte om terug te kijken op wat ik nou allemaal gedaan heb met mijn leven. Overal vandaan ben ik fragmenten van mijn acteer- en schrijfwerk aan het verzamelen. Deze digitaliseer ik en breng ik samen onder mijn domein. De Blauwe Krokodil heeft het canvas voor de website gemaakt en ik smijt er frank en vrij de ‘klodders verf’ op. Ook daar helpt de Blauwe Krokodil me bij. 

Hoe heb je de samenwerking met de BK beleefd?

Ik  ben me er van bewust dat het bij de Blauwe Krokodil niet zozeer om ‘unieke bezoekers’, maar eerder om de unieke medewerkers draait. Een website maken is geen kwestie van even een paar aanpassingen doen aan een sjabloon. 

Bij mijn laatste bezoek  kwam ik erachter wat de meerwaarde is om bij de Blauwe Krokodil mijn site te laten maken en beheren. Samen met Guido nam ik wat kleine veranderingen door. Hij noteerde dit puntsgewijs. Eerst dacht ik, waarom doe je dat niet even gelijk? Maar toen realiseerde ik me:  dat wil hij natuurlijk laten doen door Jamie. Eerder had hij al gezegd dat Jamie alle eer toekwam voor de realisatie van mijn site. Het gaat er om dat we elkaar helpen zodat ieder van ons zijn werk kan doen. De ervaring waarbij ik heel direct deze maatschappelijk betrokkenheid voelde, is absoluut een extra reden om met meer toewijding mijn eigen bijdrage aan de site te verzorgen. 

Louise vertelde over hoe medewerkers positief  veranderen door bij de Blauwe Krokodil te werken. Als klant zou ik daar meer van hebben willen zien. Het knappe van Louise en Guido vind ik dat deze boodschap met even veel respect naar de medewerkers als naar mij als klant wordt gebracht. 

Zelf je site onderhouden is een slechte besparing

Lange tijd dacht ik dat ik zelf wel mijn website kon onderhouden. Dat was verkeerde zuinigheid. Het bleek al snel dat ik veel meer kan plaatsen als iemand ervoor zorgt dat in ieder geval de vorm van de site consistent blijft. Daarom heb ik afgesproken dat de Blauwe Krokodil mijn site onderhoudt. Het voelde meteen als een last van mijn schouders. Ik kan me nu richten op mijn eigen werk en de grap is dat toen ik prijzen ging vergelijken,  ik per saldo net zoveel kwijt ben als wanneer ik mijn site bij een ‘grote’ provider zou onderbrengen. Het is net als zelf je huis willen schilderen: dat kun je wel doen, maar er zijn schilders die het beter, mooier en sneller kunnen.

Wat gaat de toekomst brengen?

Dat weet niemand. Maar ik weet wel waar ik mee aan de gang ga de komende tijd. Ik heb een heleboel papieren archiefdozen vol met foto’s en aantekeningen. Het lijkt me een leuk en een goed plan om die – ook in het kader van mijn vijftigste verjaardag – gedigitaliseerd bij elkaar te brengen op mijn domein. 

Naast (en ook tijdens) mijn werk als acteur en auteur ben ik gediplomeerd leraar Nederlands. Daar wil ik graag meer mee doen. Daarom heb ik de dinsdagochtend gereserveerd om mensen lessen Nederlands te geven. Dat doe ik in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Er is nog plaats voor nieuwe leerlingen.

Hou alle inspirerende ontwikkelingen in de gaten via  www.coenvanvlijmen.nl Of stuur een mailtje naar coen@coenvanvlijmen.nl.