Infographics

Infographics zijn geschikt om ingewikkelde processen inzichtelijk te maken.

 

Infographics case ‘Het Loopbaancollectief’

Het Loopbaancollectief helpt scholen bij loopbaanoriëntatie. Ze geven leerlingen de kans om talenten en drijfveren te ontdekken en zich te oriënteren op sectoren en beroepen. Leerlingen leren keuzes te maken.

Voor het Loopbaancollectief ontwikkelde De Blauwe Krokodil een format waarmee per school specifieke infographics gemaakt kunnen worden, zodat medewerkers, leerlingen en ouders inzicht krijgen in activiteiten, waarbij de planning een belangrijke factor is.

Door uit te gaan van een vast format kunnen scholen bovendien aan de hand van de infographics hun trajecten met elkaar vergelijken en van elkaar leren. De infographics worden opgebouwd uit een vaste bibliotheek van elementen, waardoor een eenduidige en heldere beeldtaal ontstaat.

Door het werken vanuit een basis-format worden overeenkomsten benadrukt en worden de processen van scholen meer gelijkgeschakeld.

De infographics zijn eenvoudig aan te passen aan de identiteit en de huisstijl van de school.

Hieronder is een voorbeeld van een algemene basis infographic te zien, die gebruikt wordt als basis voor de specifieke school infographics.