In een blog stelde onze programmeur David van den Berg zich al eens uitgebreid voor. Zo vertelde David dat hij een ‘selfmade man’ is en dat hij het leuk vindt om zichzelf te blijven ontwikkelen. “In de vier jaar dat ik nu bij de Blauwe Krokodil werk, heb ik veel geleerd. Ik heb stappen gezet in het wereldje van het programmeren.” En dat blijkt ook, want met gemak installeert hij ontwikkelmodules voor het ontwerpen van nieuwe websites. Wanneer de ontwikkelfase van een website klaar is, verhuist David deze naar de officiële domeinnaam. “Daarna onderhoud ik de website. Intussen heb ik alle websites die wij hebben gemaakt in onderhoud”, vertelt David trots. Nu heeft David een nieuwe uitdaging, namelijk een opleiding met baangarantie bij Intraffic.

In hoeverre heeft de Blauwe Krokodil jou gevormd?

“In de afgelopen jaren heb ik technisch en digitaal veel geleerd. Maar ook over mezelf. Want, toen ik hier kwam werken, voelde ik mij onzeker. Omdat ik bij de Blauwe Krokodil volop de ruimte kreeg om te leren over zaken waar ik gelukkig van word, groeide mijn zelfvertrouwen. Ik kreeg weer energie om mijn motto ‘durf te doen’ meer kleur te geven. Ik ging zelf plannen uitvoeren. Of anders gezegd: de Blauwe Krokodil gaf mij de tijd om mezelf weer op orde te brengen. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

Jouw hernieuwde positieve instelling heeft je nu bij een nieuwe uitdaging gebracht, kun je hier wat meer over vertellen?

“Ik ga mij verder verdiepen in de programmeertaal ‘java’ en laat mij opleiden tot ‘junior developer’. Java is een taal die geheel op zichzelf staat. Je kunt zelfstandig handmatig programmeercodes aan alle digitale systemen toevoegen. Dit is heel wat anders dan bijvoorbeeld DIVI, een ontwerpmodule die wij binnen WordPress gebruiken.

Waar ga je deze opleiding doen?

“De opleiding wordt gedaan bij het bedrijf InTraffic. Zij hebben een eigen opleidingsinstituut.”

Hoe kom je bij dit bedrijf terecht?

“Via het UWV werd ik hierop geattendeerd. Ik heb mij gelijk aangemeld. Eerst kreeg ik een assessment. Hiermee zagen ze dat ik leergierig ben en dat ik mij graag wil blijven ontwikkelen. Daarna kreeg ik drie dagen lang een zogeheten bootcamp. Hierin kreeg ik allerlei programmeeropdrachten. Daar werd opnieuw duidelijk dat mijn drive om te leren erg sterk is. Na vier dagen kreeg ik een telefoontje dat ik ben toegelaten tot de opleiding. Het waren vier hele spannende dagen, dat kan ik je wel vertellen. Het is een pittige opleiding, maar ik heb er ontzettend veel zin in. En bovendien, nadat ik mijn certificaat heb behaald, treed ik gelijk in dienst. Dat maakt mij nog gemotiveerder.”

Een opleiding met baangarantie dus, maar wat doet InTraffic precies?

“InTraffic is gespecialiseerd in het onderhouden van de verkeer- en vervoersinfrastructuur van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het spoornetwerk van ProRail en de Nederlandse Spoorwegen. Dit is tegenwoordig geheel gedigitaliseerd. Om alles goed op de rails te houden zijn gekwalificeerde programmeurs nodig.”

Wij wensen David veel succes met de opleiding en zijn weg naar een uitdagende baan. Go for it, David!