Over De Blauwe Krokodil

Louise van der Voort is het brein achter De Blauwe Krokodil en eigenaar van Bureau Bloem. Als arbeidsdeskundige is zij gespecialiseerd in re-integratie en participatie. Dit dreef haar om De Blauwe Krokodil op te richten om mensen met een arbeidsbeperking meer kans te geven op een baan.

Stichting De Blauwe Krokodil werd in 2016 opgericht als een sociale onderneming. De Blauwe Krokodil werkt met mensen die op de reguliere arbeidsmarkt lastig een passende werkplek vinden. Veelal gaat dat om mensen met een arbeidsbeperking.

 

Waarom De Blauwe Krokodil?

Herkent u ‘m nog? De reclame met de vergeten paarse krokodil in het zwembad, de man achter het loket en het gekmakende en vooral onnodige papierwerk, terwijl de oplossing voor de hand ligt. Sinds kort is deze reclame te zien met de paarse eend.

Wij zien bij werkgevers dat ze door de bomen het bos niet meer zien bij de papierwinkel die hoort bij het willen  aannemen van iemand uit de doelgroep (participatiedoelgroep/Wajong), in de contacten met het UWV en/of de Gemeente en in de aanvraag loondispensatie, of loonkostensubsidie, of no risk polis?

En wat te denken van de doelgroep zelf? Meerdere keren post ontvangen van het UWV of de Gemeente met onbegrijpelijke taal, te veel geld ontvangen en zes maanden later opeens terugbetalen? Met alle gevolgen van dien….

Wij ontzorgen werkgevers en werknemers en dragen bij aan een meer inclusieve samenleving.