Het slotje dat je bedoelt, heeft natuurlijk te maken met de beveiliging van je website, maar meer nog met de beveiliging van de verbinding tussen je website en de internetbrowser van een bezoeker. Het voorkomt dat een hacker gegevens kan onderscheppen wanneer die worden verzonden naar of vanaf je website.

Volgens de privacy-wetgeving AVG is zo’n beveiligde verbinding verplicht als je privacygevoelige gegevens verzamelt en/of verwerkt. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je een formulier op je website aanbiedt waar mensen persoonlijke gegevens op kunnen invullen of wanneer je een webwinkel hebt met online betalingsmogelijkheden.

Zo’n beveiligde verbinding wordt tot stand gebracht via een zogenaamd SSL-certificaat. De meeste providers verstrekken zo’n certificaat gratis.

De Blauwe Krokodil kan het certificaat voor je aanvragen en daarna zorgen voor de juiste instellingen in WordPress, zodat er altijd een beveiligde verbinding is tussen je website en de webbrowser van een bezoeker.

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met Louise op telefoonnummer 06-50281765 voor een vrijblijvende offerte.