De afkorting AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat is de Nederlandstalige term voor ‘General Data Protection Regulation’ of GDPR.

De AVG stamt uit april 2016 en is ingevoerd in mei 2018. Ze voorziet in een wetgeving die de privacygevoelige gegevens van de bezoekers en gebruikers van websites en online databanken beschermt. De volledige tekst van de AVG en de uitleg ervan vind je op de website van de Europese Commissie.

Intussen hebben grotere bedrijven en overheidsinstanties al boetes opgelegd gekregen voor het niet nakomen van de regels van de AVG. De verwachting is dat ook het MKB hier in de komende periode op gecontroleerd zal worden.

Om je website in overeenstemming te brengen met de AVG regels dienen enkele technische zaken op je website te worden aangepast of geïnstalleerd. Ook heb je een cookiebeleid nodig en een privacyverklaring.

Voldoet jouw website nog niet aan de AVG regels, dan kan de Blauwe Krokodil dat voor je regelen. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met Louise op telefoonnummer 06-50281765 voor een vrijblijvende offerte.