Dit is een Screenshot van Artoftango.info

De opdracht

Bárbara had een duidelijk beeld voor ogen. Haar boek telt tien hoofdstukken, waarin een partituur stapje voor stapje wordt uitgelegd. Elk hoofdstuk kun je pas lezen na het invoeren van een code, welke in het boek staat vermeld.

Ter verduidelijking zijn naast tekst ook audiobestanden uit Spotify en videofragmenten uit YouTube aan het hoofdstuk toegevoegd.
Deze opzet maakte dat de website in eerste instantie groot en complex zou worden. In samenwerking met Bárbara heeft De Blauwe Krokodil gezorgd voor een eenvoudig te navigeren website die ook grafisch prettig is om te bekijken.

Lezers kunnen via de website commentaar geven; hiervoor is een reactieformulier ontworpen.

Voor de website is ook een logo ontworpen. Hiervoor is gekozen voor een muziekbalk met hierin de titel van de website: The Art of Tango.

  • Basiskleur website: wit met zwarte tekst. Ondersteunende kleur: donkergroen voor de menu’s en paginatitels.
  • Technisch: Ontwerp, WordPress, Divi.
    De inhoud van de website is alleen toegankelijk voor degenen die het boek gekocht hebben en daarom afgeschermd met een toegangscode. Omdat het grotendeels gaat om informatie waar auteursrechten op rusten, is ook de mogelijkheid uitgeschakeld om tekst of afbeeldingen te kopiëren.
    Vanwege de grote hoeveelheid partituren, is speciaal aandacht besteed aan de grootte van de afbeeldingen en de laadtijd van de pagina’s.
  • Afbeeldingen: Alle afbeeldingen zijn zwart-wit pentekeningen, gemaakt door Mauricio Martínez, een neef van Bárbara.

https://artoftango.info/