Ons team van de Blauwe Krokodil bestaat uit professionele medewerkers. Zij maken en onderhouden websites en maken infographics die jouw bedrijfsgegevens die jij voor de klant visueel wilt overbrengen. Wie werken er bij de Blauwe Krokodil?

Maar kennis met Susan ten Bhömer, onze grafisch ontwerper

Door te doen, leer ik meer

Hoe zelf doen leidt tot creativiteit

Voordat Susan ten Bhömer (1988) bij De Blauwe Krokodil kwam, werkte zij als administratief medewerker bij een schoonmaakbedrijf. Ondertussen volgde zij dverse grafische opleidingen, zoals de deeltijdopleiding Desktop publishing (DTP) om daarna verder te gaan met de driejarige opleiding Mediavormgeving.

Wat zijn de drijfveren van Susan? En, waarom is een slecht ontwerp maken juist goed?

Susan werd door haar jobcoach gewezen op een vacature voor grafisch ontwerper bij De Blauwe Krokodil. “Mijn jobcoach kende Louise en wist dat zij De Blauwe Krokodil had opgezet. Zo ben ik hier terecht gekomen”, zegt Susan vrolijk.

Hoe ziet een werkdag bij de Blauwe Krokodil eruit?

“We beginnen de dag met samen een kopje koffie drinken, heel belangrijk,” lachtt Susan. “Dan wordt het werk verdeeld. We hebben geen vaste werkzaamheden. De ene keer zijn er aan een infographic aanpassingen nodig, de andere dag werk ik een concept uit voor een website of bewerk ik foto’s voor onze sociale media. Wanneer er even geen werk is, dan pak ik mijn laptop en doe ik mijn eigen projecten.”

Eigen projecten? “Ja, ik zit bij een fotoclub en er zijn altijd wel foto’s te sorteren of te bewerken. Of ik zoek uit hoe een bepaald softwareprogramma werkt.”

Vooral veel zelf doen. 

Werken met diverse softwareprogramma’s

Werken bij de Blauwe Krokodil

                     Screenshot Inkscape

Welk softwareprogramma heeft jouw voorkeur? “Het tekenprogramma Inkscape, dat ken ik door en door. Het programma GIMP krijg ik ook steeds meer en meer onder de knie. Van het maken van infographics heb de afgelopen tijd veel kennis opgedaan.”  

Dus…? “Door veel te doen, leer ik meer”, zegt Susan trots. “Als DTP’er voel ik mij bij De Blauwe Krokodil als een vis in het water.”  

Wat vind je van de trainingen bij De Blauwe Krokodil? “De trainingen die De Blauwe Krokodil organiseert, vind ik gaaf. Laatst hadden wij een training WordPress DIVI, dat is een ontwerpprogramma binnen WordPress waarmee websites worden gemaakt. We kregen de ruimte om zelf ontwerpen te maken. Ik heb er heerlijk mee gespeeld. Vooral toen we de opdracht kregen om een zo slecht mogelijk ontwerp te maken.”   

Oh, wat voor functie heeft dit? “Als je weet hoe slecht je een ontwerp kan maken, dan weet je ook hoe het beter kan. Vooral zelf doen en zelf ontdekken vind ik belangrijk, daar leer ik het meest van. Vormgeven is meer spelen dan werken”, zegt Susan. “Je maakt iets wat er eerst niet was. En, hoe meer kennis ik over grafische programma’s heb, hoe creatiever ik word”.  

Eerste opdracht

Wat was de eerste opdracht? “Mijn eerste opdracht was het maken van een website voor een coach, Nicole Holten. Ik deed de vormgeving en de opmaak van de site. Ik ben erg trots op het resultaat”.

De ondersteuning van Louise en Joost, hoe ervaar jij dat? “Het is een prettige samenwerking, het is een leuk contact met beiden. Louise houdt de rode draad van de opdrachten goed in de gaten. Joost heeft veel ervaring met de digitale wereld en weet wat hij doet. De werksfeer is leuk en ongedwongen. Deadlines worden op een ontspannende manier behaald.”

Werken bij de Blauwe Krokodil

Hoe zie jij jouw toekomst bij De Blauwe Krokodil? “Nog meer gave opdrachten krijgen. Mijn wens is dat ik hier ooit in betaalde dienst treed bij De Blauwe Krokodil.”

Tot slot, heb je een levensmotto? Susan lacht: “Altijd blijven lachen. Boven mijn bed hangt een poster met daarop: ‘accepteer datgene wat je niet kunt veranderen’. En vriendelijk en respectvol zijn tegenover mensen, dat kost niks. Toch?”   

Susan ten Bhömer

Functie: grafisch vormgever, DTP’er.