Het team van de Blauwe Krokodil bestaat uit professionele medewerkers. Zij maken en onderhouden wesbites of maken infographics van jouw bedrijfsgegevens die jij voor de klant visueel wilt overbrengen. Wie werken er bij de Blauwe Krokodil?

Maak kennis met David van den Berg, onze programmeur.

Ik ben een selfmade man

Hoe ik bij VDMI kwam

Aan de achterkant van een website zit een hele wereld verscholen. Hierin staan gegevens (data) van bijvoorbeeld de registratie van een nieuwe gebruiker, het logboek van het uploaden van bestanden, berekeningen etc.  De gegevens staan in codes die we scrips noemen, of beter gezegd programmeertaal. Net zoals in onze gesproken wereld verschillende talen bestaan, zo zijn in de wereld van het programmeren ook vele talen. David “spreekt” enkele van deze programmeer scripts.

Wie is David en wat vind hij nu zo leuk aan die programmeertaal? Welke voordelen brengt De Blauwe Krokodil hem? En waar droomt David van?  

In 2016 kwam David van den Berg (1988) via een jobcoach bij De Blauwe Krokodil met het talent van back-end ontwikkelaar. “Ik ben een selfmade man”, vertelt David. “Mijn motto is ‘durf te doen’ en door mijn sterke wil om uitdagingen niet uit de weg te gaan, heb ik de technieken van het programmeren zelf aangeleerd. Van Joost (Blauwe Krokodil) mag ik veel dingen uitproberen en dat is super. Hij geeft goede tips waar ik dankbaar gebruik van maak.”

“Wat je vandaag leert daar is morgen weer iets nieuws bijgekomen. En overmorgen komt er weer iets nieuws bij.”

Voordelen van werken bij De Blauwe Krokodil

“Vanaf 2019 werk ik bij VDMI. Dit bedrijf geeft mij een kans om mijn theorie in de praktijk te brengen. Hoe ik bij dit bedrijf kom? Frans, bestuurslid van De Blauwe Krokodil, is eigenaar van VDMI”, lacht David.  

Dat is nog eens een voordeel  “Zeker! Het is een mooie kans. In de afgelopen twee jaar leerde ik veel bij over programmeren, de back-end ontwikkeling. In het begin probeerde ik alleen veel uit, nu snap ik bepaalde scripts beter. De ontwikkelingen rond de back-end gaan snel, dat maakt dit werk zo uitdagend. Wat je vandaag leert, daar is morgen weer iets nieuws bijgekomen. En overmorgen komt er weer iets nieuws bij. Dat vind ik uitdagend”.

Eerste opdracht

“Bij mijn eerste opdracht was Joost op vakantie. Een website stond klaar om van de “tekentafel” naar een live online versie te verhuizen. Dit vond ik niet zo moeilijk om te doen. Een andere opdracht was dat deze website goed zichtbaar moest zijn op een mobiel apparaat, een smartphone of een tablet. Hiervoor waren wat aanpassingen en toevoegingen in het script noodzakelijk. Ik durfde het aan om dit te doen. Het resultaat was dat de website er ook daadwerkelijk super goed uit zag op mijn mobiele telefoon.” vertelt David trots.

Wat zijn jouw toekomstplannen? “We zijn nu aan het bekijken welke mogelijkheden er zijn bij VDMI. Mijn grote droom is om zelf een game te ontwikkelen, een spel wat lang in het collectieve herinnering blijft hangen. Of een softwareprogramma ontwerpen waarbij het gebruikersgemak voorop staat”.

David van den Berg

Functie: systeembeheerder en back-end ontwikkelaar.