Het team van de Blauwe Krokodil bestaat uit professionele medewerkers. Zij maken en onderhouden websites of maken infographics van bedrijfsgegevens die jij visueel wilt maken voor jouw klant.  Wie werken er bij de Blauwe Krokodil? 

Maak kennis met …

Maak kennis met Esmaralda, onze tekstschrijver.

Bij het amateurtoneel krijg ik een workshop improvisatietoneel. Het is leuk om bij jezelf bepaalde talenten te ontdekken. De docent geeft mij een compliment en samen drinken we nog een kopje koffie om deze workshop af te sluiten. Ze vraagt wat voor werk ik doe. Ik vertel haar dat schrijven mijn passie is en dat ik hier werk in zoek. “Door mijn arbeidsbeperking is het niet altijd makkelijk om ergens binnen te komen. Werkgevers zijn vaak huiverig voor de bureaucratie en de administratie.” De docent haakt hier rap op in en zegt met schaterlach: “ze zijn bang voor de paarse krokodillen?” Ik knik lachend en neem nog een kopje koffie.

Bij thuiskomst vind ik in mijn mailbox een bericht van de docent. Zij vraagt mij of ik mijn cv aan haar wil doorsturen. Haar oud-collega Louise is een organisatie gestart die websites bouwt en zij zoekt een tekstschrijver. Dolenthousiast stuur ik een brief met mijn cv aan de docent en ik wacht af. Dit kan een kans zijn.

Ik ontdek talenten waarvan ik tot voor kort nog niet wist dat ik ze had.

Mijn eerste klant

Januari 2018
Ik zit aan tafel bij Louise en we hebben een gesprek. De sfeer is goed en het gesprek voelt ontspannen. Wat voor iemand als ik die stottert erg prettig is. Louise vertelt over ‘De Blauwe Krokodil’. De organisatie is een zogeheten maatschappelijk verantwoorde onderneming. Louise wil mensen uit de Participatiedoelgroep en Wajong een grotere kans bieden door hen op een gelijkwaardige manier een plek op de arbeidsmarkt te geven. We spreken af dat ik word benaderd zodra er een schrijfopdracht is.

Werken bij de Blauwe Krokodil

Een maand na het gesprek met Louise komt er een uitnodiging voor een gesprek met een klant. Spannend! Het gesprek met de klant is weer ontspannen en met een fijn gevoel neem ik afscheid van de klant. Ik ga aan de slag met mijn eerste schrijfopdracht voor ‘De Blauwe Krokodil’. Ik schrijf, ik schrap en herschrijf. Het finetunen van een tekst is voor mij pure kunst. De klant is zeer tevreden en haar website gaat al snel online.

Daarna volgt al snel een tweede interview, een derde en in de agenda staat alweer een vierde interview. Wat is dit leuk om te doen. De sfeer bij ‘De Blauwe Krokodil’ blijft ontspannen en het is er elke keer weer gezellig. Ik werk met fijne collega’s en de leidinggevenden gedragen zich niet als baas. Tussen de middag lunchen wij samen en dan komen de persoonlijke verhalen tevoorschijn. Dit sociale aspect van werken, dat heb ik nog wel het meest gemist toen ik drie jaar geleden bij mijn werkgever werd ontslagen.

Verborgen talent ontdekken

Bij de Blauwe Krokodil werken, betekent talenten ontwikkelen

Ik ontdekte mijn verborgen                            talenten

De filosofie van ‘De Blauwe Krokodil’ is dat iedereen talenten heeft. Je hoeft ze alleen maar te ontdekken. Onder dit motto organiseert men trainingen. Op een nazomerse dag volg ik de training ‘ontwerpen van websites’. Voor de training maak ik kennis met de andere medewerkers van ‘De Blauwe Krokodil’. Het is een leuk clubje van enthousiaste mensen. We gaan aan de slag. Joost legt alles geduldig uit. Aan het einde van de dag weten we allemaal hoe het softwareprogramma werkt. Tevreden glimlachend neem ik van iedereen afscheid.

Nog geen week later krijg ik van Joost een opdracht: “ontwerp maar een website voor klant X, compleet met tekst.” Wat spannend allemaal, geheel zelfstandig zo’n grote opdracht uitvoeren. Met hier en daar wat hulp van Joost lukt het mij om de vormgeving van de website neer te zetten. De teksten vliegen in het ontwerp. Ik ben super trots op het resultaat. En, we hebben weer een tevreden klant.

Mijn ervaringen

Inmiddels is ‘De Blauwe Krokodil verhuisd naar ‘De Kroon’. Dit is een verzamelgebouw aan de rand van Delfshaven. Er werken creatieve ondernemers en ‘De Blauwe Krokodil’ neemt hier een gelijkwaardige plek in.

Ontzettend trots zeg ik nu tegen iedereen dat ik werk bij ‘De Blauwe Krokodil’. Hier werken betekent voor mij boeiende ontmoetingen met allerlei mensen. Talenten ontdekken waarvan ik tot voor kort nog niet wist dat ik ze had. Het kantoor heeft een ontspannen sfeer en de klanten zijn zeer in hun sas over onze werkzaamheden. 

Esmaralda Cooijman

Functie: tekstschrijver – contentmarketeer

Kom jij ons team versterken?