Wie zijn wij

De Blauwe Krokodil is een stichting opgericht in 2016 door Louise van der Voort. Haar drijfveer is mensen aan duurzaam betaald werk helpen en dan vooral de mensen die om wat voor reden dan ook nu niet meedoen aan het arbeids­proces.


Van 2016 tot 2021 heeft de stichting zich vooral bezig gehouden met het bouwen en onderhouden van websites en het maken van info­graphics. De werk­zaamheden werden gedaan door mensen die buiten het arbeids­proces zijn geraakt. Met succes en vooral veel plezier hebben we veel websites gebouwd en onderhouden. In 2021 is de Blauwe Krokodil een samenwerking aangegaan met Galileo Academy. We hebben onze klanten overgedragen zodat wij ons verder kunnen specialiseren in dat waar we goed in zijn: het begeleiden van mensen bij het vinden van betaald werk in de ICT.

Louise van der Voort, arbeidsdeskundige

Wat we uit ervaring weten, is dat zelf­vertrouwen de belang­rijkste factor is om duurzaam aan het werk te gaan en blijven. Als je langere tijd niet gewerkt hebt, verlies je het vertrouwen in jezelf en in je kansen op de arbeids­markt. Wij hebben gezien dat juist het opbouwen van zelf­vertrouwen en het wennen aan arbeids­ritme echt wonderen verricht. Bijna alle medewerkers die bij de Blauwe Krokodil gewerkt hebben zijn inmiddels werkzaam in een duurzaam betaalde baan.


Vanwege dit succes hebben we besloten om onze dienst­verlening voort te zetten, maar nu sámen met de werkgever en óp de werkvloer. We willen graag meer mensen, die nu nog onnodig aan de kant staan, helpen aan duurzaam betaald werk. Wij zien namelijk dat er enerzijds een groot tekort is aan personeel en anderzijds een enorm onbenut arbeids­potentieel. Ons doel is om deze partijen aan elkaar te verbinden.

“De afgelopen jaren heb ik gezien hoe belangrijk het is om weer zelfvertrouwen te krijgen in het werk wat je doet en hoe belangrijk het is voor ieder mens om een baan te hebben!”

Louise van der Voort, arbeidsdeskundige

Bestuur

De Stichting heeft een professioneel bestuur dat bestaat uit:

Maud Hoefnagels

Maud is expert op het gebied van loopbaanontwikkeling en ze is directeur en mede-eigenaar van Fast Forward, een bedrijf dat ondersteuning biedt bij loopbaanontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en reorganisaties.

Nico Verzijden

Nico is specialist op het gebied van financiële administratie en advies aan duurzaam werkende zelfstandigen en kleine ondernemers. Hij is eigenaar van administratiekantoor Fiducie in Rotterdam.

Contact

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact opnemen